Лимонът се измива, подсушава и разполовява. Изтисквате сокът, а корите запазвате. Със сокът натривате месото. Картофите се измиват, обелват и нарязват на шайби с дебелина половин сантиметър. Доматите пускате за малко в гореща вода, след това изстудявате, обелвате, нарязвате на четвъртинки и махате семето. Намазнявате дъното на подходяща тавичка с 2 лъжици зехтин, нареждате картофите и овкусявате с черен пипер и сол. Поставяте две лъжици масло на парченца отгоре, след което разпределяте върху тях доматените парченца. Магданозът се измива, изтръсква се много добре и се отделят листата. Чесънът се обелва. И двете се нарязват на възможно най-ситно. Кората на лимона се настъргва и се смесва с галетата. Прибавяте магданоза и чесъна и 2/3 от така получената смес се прибавят към останалия зехтин. Месото се овкусява със солта и черния пипер и се натрива с магданозената "паста". Поставя се върху картофите и доматите и се пече за 75 минути в предварително загрята фурна на 175 градуса. След това увеличавате градусите на 225. Разбърквате настърганото сирене с останалите галета и посипвате върху печеното. Пече се още около 15 минути, така че да се получи хрупкава коричка.